De familiegeschiedenis van het restaurant begon in het begin van de 20ste eeuw, toen Georges Cuvelier, afkomstig uit de 'Borinage' (bekende mijnstreek bij Bergen in België) besloot om zijn toekomst in deze mijnstreek te ontvluchten. Zo begon hij in 1926 met 'Chez Georges', een gezellig buurtcafé, waar de vaste klanten hem constant vertelden hoe ze bij hem 'net als thuis' aten en zo ontstond de naam 'Comme chez Soi'.

In 1936 verplaatste het restaurant zich naar het Rouppeplein, alwaar het zich nog steeds bevindt. De dochter van Georges Cuvelier trouwde met Louis Wynants, die al snel de grote verandering maakte van een eenvoudig buurtcafé naar een 'gastronomisch restaurant'.
In 1961 kwam hun zoon Pierre op 22-jarige leeftijd in het familiebedrijf, na vele stages gelopen te hebben in de meest bekende etablissementen. Hij maakte  een briljante carrière als 'ster kok' en in die jaren ontmoette hij ook Marie-Thérèse. Uit deze verbintenis werden 2 dochters geboren : Laurence en Véronique.
In 1994 trouwde de oudste dochter Laurence met Lionel Rigolet, die eveneens vele stages liep in gerenommeerde restaurants in het binnen- en buitenland, waarna hij zijn opleiding bij zijn schoonvader voltooide.
Tegenwoordig is de opvolging in deze bijzondere keuken gewaarborgd door Lionel, hierbij gesteund door Laurence als zeer goede gastvrouw.